Pisua galtzeko proteina dieta - asteko menua errezetekin

Pisua galtzeko proteina-dietaren funtsa

Duela gutxi, oso denbora laburrean pisua galtzea eraginkorra agintzen duten dieta asko agertu dira. Zer da hau: mitoa ala errealitatea? Ez gara xehetasunetan sartuko. Saia dezala bakoitzak bere kabuz erabakitzen duen metodo honek zentzua duen.

Bestalde, errepasatzeko dieta bat eskaintzen dizugu, zeinaren dieta proteina produktuen kontsumoan oinarritzen dena. Hurrengo material honetan proteina-dietaren oinarrizko printzipioak eta elikagai onargarrien zerrenda sakonago aztertuko ditugu. Artikulu honetan ere zurekin partekatuko dugu asterako gutxi gorabeherako menua hainbat errezeta osasuntsurekin.

Proteinen dieta astebetez - 6 kg ken 7 egunetan

Nutrizionista profesionalen arabera, proteina-dieta batek pisu galera eraginkorra sustatzen du, astean 6 kg arte. Proteina duten elikagaiek gorputzeko metabolismoa bizkortzen dutenez, pisua galtzeko prozesuak ez du luze iraungo.

Ala ere, denek ezin dute pisua galtzeko emaitza eraginkorrak lortu astebetez proteina-dieta bat jarraituz. Dakizuenez, haragia gehiegizko kontsumoa kontraindikatuta dago barazkijaleentzat ez ezik, kategoria hauetako pertsonentzat ere:

  • adinekoak;
  • gozoa;
  • traktu gastrointestinalaren gaixotasunak jasaten ditu;
  • paziente hipertentsiboak.

Proteina-dieta eraginkor baten beste ezaugarri batzuei buruz hitz egingo dugu, oinarrizko elikadura-arauak barne, beheko paragrafoan.

Zer da proteina-dieta bat?

Proteina-dieta batek soilik proteina-elikagaiak jatea dakar denbora jakin batean, beheko paragrafoan aurkeztuko dizueguna. Ikus dezagun zehatz-mehatz nola jan behar duzun pisua galtzeko prozesu eraginkorra "abian jartzeko" pertsona bati nahi dituen emaitzak ematen dizkion.

Beraz, proteina-dieta eraginkorreko elikagaiak jateko arauak derrigorrezko betetzea eskatzen du eta hauek dira:

nola pisua galtzen proteina dieta batekin
  • Bazkariak baino ordu erdi lehenago, edalontzi bat edan behar duzu ur araztua gasik gabe. Eguneko gutxieneko ingesta bi litro da;
  • Eguneko kaloria kopurua ez da 1200 baino handiagoa izan behar;
  • Pisua galtzeko emaitza eraginkorrenak lortzeko, jan egunero ordu berean. Erosotasuna lortzeko, sortu menu ordutegia;
  • Azken bazkaria oheratu baino 4 ordu lehenagokoa da;
  • Banatu menua egunean bost otordutan, zati txikitan;
  • Konbinatu pisua galtzeko tekniken menu bat jarduera fisiko moderatua;
  • Dieta jarraitzen duzun bitartean bitamina gabezia saihesteko, gomendatzen da kaltzioa tabletetan hartzea.

Arauak ezagututa, joan gaitezen normalean proteina-dieta bat etxean Dukan metodoaren arabera 7 egunetarako agintzen dela. Beharrezkoa izanez gero, proteina-dieta beste aste batez luza daiteke. Baina ez zenuke elikagaien murrizketa hau abusatu behar, menuan karbohidratoak dituzten produkturik ez egoteak digestio-nahasteak eragiten baititu. Kontuan izan behar da proteina-elikagaien kontsumo luzearekin, emakumeen hilekoaren irregulartasunak izateko probabilitate handia dagoela.

Proteinen dieta baten abantailen artean, bere produktuak nabarmentzen ditugu:

  • ezin hobeto xurgatzen dira gorputzean;
  • kendu hondakinak eta toxinak hesteetatik;
  • immunitatea handitu;
  • desagerrarazi sistema hormonalaren nahasteak;
  • denbora luzez saturatu gorputza.

Jakina da proteina-dieta bat jateak emaitzak mantentzen dituela denbora luzez. Gainera, proteina-dieta nahiko egokia da haurdun dauden emakumeentzat. Baina hala ere, oraingoa amaitu ondoren eta hurrengoa hasi baino lehen, sei hilabeteko atsedenaldia egitea gomendatzen da.

Zein elikagai jan ditzakezu?

Goiko proteina-dietatik jatearen ñabardura guztiak ezagututa, joan gaitezen zuzenean pisua galtzen nahi duten guztiek beren menuan sartu behar dituzten elikagai onargarrien zerrendara:

zer elikagai jan daitezkeen eta zer ez diren proteina-dieta batean
  • haragia: arkumea, txahala, oilaskoa, indioilarra eta antzara;
  • arrain eta itsaski mota guztiak;
  • barazkiak: pepinoak, tomateak, aza, piperrak, kalabazinak eta berenjenak;
  • gantz gutxiko jogurtak, esnea, kefir eta gazta;
  • mota guztietako gaztak;
  • arrautza zuringo egosia;
  • oliba olioa neurriz;
  • fruta mota guztiak, fruitu lehorrak eta baia;
  • zerealak: arroza, buckwheat, oatmeal.

Jakina, goiko zerrendan sartzen ez diren produktu guztiak menutik kanpo utzi behar dira, edo noizean behin bakarrik jaten utzi beharko zenuke. Kasu honetan, dieta proteina bat jarraitzen baduzu, zure menuan inoiz sartu behar ez diren produktuak hartuko ditugu kontuan:

  • txerrikia;
  • saloa;
  • haragi ketuak;
  • kontserbak;
  • gantz-esnekiak;
  • gozogintza;
  • txokolatea;
  • edari gozoak eta karbonatatuak;
  • alkohola;
  • okindegi produktuak;
  • patata;
  • saltsa gantz eta pikanteak.

Asteko menua eta errezetak

Proteinen dieta menuak elikagai gordinak, gisatuak, egosiak edo lurrunetan jatea dakar. Kilo gehigarriak galtzeko astebetez menu eraginkor baten gutxi gorabeherako bertsioa eskaintzen dizugu. Beraz, pisua galtzeko dieta proteina bat - asterako menua:

astelehena

  • Gosaria: tortilla gazta eta belarrekin;
  • Bazkaria: 200 g oilasko haragi egosia, gantz gutxiko kefir edalontzi bat;
  • Afaria: amuarrain labean.

asteartea

  • jogurta frutarekin;
  • buckwheat porridge eta kefir;
  • piper gisatua tomatearekin.

asteazkena

  • gazta tostada eta belar tea;
  • fruta entsalada jogurtarekin;
  • oilasko txuletak lurrunetan, dieta ogia.

Osteguna

  • oloa pruneekin, te beltza limoiarekin;
  • kalabazin gisatua, labean esne hartzitua;
  • 150 g oilasko haragi egosia tomate eta belarrekin.

ostirala

  • tortilla gazta eta tomatearekin;
  • 250 g arroz egosia, sagar konpota;
  • labean piperrak.

Larunbata

  • oloa esnearekin;
  • gazta kazola mahaspasekin, gantz gutxiko jogurta;
  • lurrunetan pertza barazki eta belarrekin.

Igandea

  • zitriko entsalada eta 250 g gazta;
  • buckwheat zopa, kefir;
  • Berenjena, kalabazin eta piperraren gisatua, garbitu azukrerik gabeko tearekin.

Orain joan gaitezen, beharbada, kg galtzeko edozein metodoren zatirik atseginenera eta aurkez gaitezen proteina dieta batean pisua galtzeko errezetak. Honako hauek dira goxoenak eta osasuntsuenak:

Arraina labean labean

nola labean arraina proteina dieta batean

Osagaiak: 400 g bakailaoa, limoi erdiaren zukua, belar pixka bat.

Sukaldaritza errezeta oso erraza da: limoi zukua bota behar duzu arrainaren gainean eta labean sartu 45 minutuz 180 graduko tenperaturan. Ondoren, amaitutako platera belarrez hautseztatu.

Izokina esnearekin

Osagaiak: kilo erdi izokin, 5 tomate, tipula ertain bat, bi azenario, 500 ml gantz gutxiko esne, gatz eta piper pixka bat, aneta eskukada bat, litro bat ur.

  • tomateak zuritu lehenik ura irakiten botaz;
  • gero fin-fin txikitu;
  • azenarioak birrindu birrindu lodi batean eta frijitu zartagin batean tipularekin batera;
  • ondoren, gehitu tomate txikitua;
  • Ondorioz nahastea kazola batera eraman eta ura gehitu;
  • Jarri barazkiak irakiten, gero beroa murriztu eta 10 minutuz egosten jarraitu;
  • izokina zati handitan moztu eta barazkiei gehitu;
  • 2-3 minutu igaro ondoren, osagai guztiak esnea bota;
  • minutu batzuk igaro ondoren, gehitu espeziak eta belarrak platera;
  • Erabili aurretik, lortzen den zopa 20 minutuz prestatzen utzi behar da.

Arrain txuletak saltsarekin

Osagaiak: 400 g hegaluze, oilasko arrautza, tipula laurden bat, gatz pixka bat, albahaka lehor eskukada bat.

  • irabiatu arrain xerra tipula batekin irabiagailuan;
  • sortu txuletak sortutako nahasketatik;
  • frijitu ondo bi aldeetatik zartagin batean;
  • arrautza gatza eta albahaka nahastu;
  • bota ondoriozko saltsa txuletaren gainean.

Oilasko xerra kefirrean

Osagaiak: 150 g oilasko, gatz pixka bat, piperra eta belar eskukada bat, gantz gutxiko 100 ml kefir eta ur kopuru bera.

Errezeta hau prestatzeko, kefir urarekin nahastu eta oilasko haragiaren gainean bota behar duzu. Ondoren, jarri hozkailuan 2-3 orduz. Denbora hori igarota, jarri platera aurrez berotutako zartagin batean eta egosi su bi aldeetatik.

Behi arrozarekin

proteina-dietarako platerak prestatzea

Osagaiak: 350 g behi, piperbeltza, bi koilarakada oliba olio, 150 ml ur, 300 g arroz.

  • moztu txahala dadotan;
  • gero oliba oliotan frijitu;
  • gehitu ura eta gatza;
  • txikitu piperra eta gehitu haragiari;
  • ondoren, arroza gehitu eta sutan jarri salda guztia lurrundu arte.